Цар Киро с 3 инфаркта, отлагат делото срещу него за хулиганство

0
1211

Три инфаркта е прекарал през годините Кирил Рашков, по-известен с прякора Цар Киро. Първият му е бил на 27 май 2005г. Вторият инфаркт получил на 16 юли 2010 г., а третият – на 3 май 2015г. Това съобщи самият той на съдия Веселин Атанасов по време на делото в Пловдив, в което Рашков е подсъдим за хулиганство в условията на опасен рецидив. На 17 юни 2014г. пред хотела си той нападнал двамата журналисти Ваня Драганова и Радко Паунов, като плюл единия и душил другия, като извършил всичко това с изключителен цинизъм и дързост, счита прокуратурата.

Ход на делото в районния съд в Пловдив този четвъртък все пак бе даден, въпреки че подсъдимият охкаше в съдебна зала и твърдеше, че „хич не му е добре”. В продължение на цял час съдът се занимаваше със здравословното състояние на подсъдимия, а в това време неговата съпруга Костадинка Рашкова заспа в съдебна зала. Дори звънът на телефона й, което е абсолютно забранено по време на процес, не успя да я събуди, видя „Монитор”/”Телеграф”.

В крайна сметка съдът прецени, че хроничното състояние на Кирил Рашков – ширококомплексна камерна тахикардия, няма да му попречи да участва в съдебния процес. Присъстващият в съдебна зала лекар от Кардиологията на УМБЛ „Св. Георги” д-рДушко Шереметов разчете медицинските документи, представени на съда от адвоката на Рашков Росица Драгинова. Според епикризите и амбулаторните листове на 27 декември в софийската болница „Сити клиник” на Рашков му било поставено ресинхронизиращо устройство – вид пейсмейкър с 3 електрода с цел подобряване на сърдечната дейност. Месец по-късно при контролен преглед лекарите там установили, че пациентът е в добро общо състояние. Според д-р Шереметов „при Кирил Рашков е много висок рискът от внезапна смърт. По всяко време може да почине човекът”.

Заради неявили се вещи лица от изготвена комплексна съдебно-медицинска експертиза процесът срещу Кирил Рашков бе отложен за 26 април./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук