Цацаров пита адвоката на Очите: Защо Желязков пребивава в турски затвор, щом няма искане за екстрадиция?

0
4440

Соченият за подземен бос Димитър Желязков-Митьо Очите е вече повече от месец в турски затвор. Очите бе задържан на 3 срещу 4 август по искане на българските власти. Адвокатът на Желязков – Илиян Василев, обаче намеква, че прокуратурата изобщо не е поискала екстрадирането му.

Главният прокурор Сотир Цацаров днес коментира темата пред репортери в парламента. По повод намеците на адвокат Василев Цацаров каза: „Някой счита, че няма искане за екстрадиция ли? Искането за екстрадиция е изпратено по надлежния ред до турските власти. Ако някой се съмнява, че такова искане има, или заявява, че такова искане няма, тогава съветът ми или въпросът ми по-скоро към него е, (не съм слушал изявленията на кого са, но ако са на колега-защитник) бих му задал чисто колегиалния въпрос – при положение че няма искане за екстрадиция, на какво основание Димитър Желязков пребивава в турски затвор? Защо той не предприеме действия просто за да стигне до неговата свобода, ако твърди, че искане за екстрадиция няма.”

По думите на главния прокурор – това е доста нелогично.
„Искането е изпратено по съответния ред, изпратено е до турските власти. В постоянен контакт сме с турските власти, но разглеждането на това искане е от компетентността на турския съд. Какво и как, и кога той ще насрочи делото, е решение на съда”, каза още Цацаров, пише „Флагман“.

Цацаров (вдясно) влезе в задочен спор с адв. Илиян Василев (долу)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук