Цачева в Китай: София е отлично място за инвестиции

0
1173

„София е отлично място за привличане на чуждестранни инвестиции“. Това заяви парламентарната шефка Цецка Цачева на среща с председателя на Постоянния комитет на Пекинския градски народен съвет на Пекинското събрание на народните представители Ду Дъин в рамките на посещението си в Китай. Тя изтъкна, че в България има политическа стабилност, страната има реформирана съдебна система, данъчните условия, които предоставя, са много добри и има отлично подготвени млади специалисти, които биха отговорили на очакванията на инвеститорите.

Ду Дъин подчерта от своя страна, че има потенциал за задълбочаване на двустранните отношения в икономиката, търговията, производството, транспорта, информационните технологии, земеделието и туризма. Той съобщи още, че делегация от представители на ръководството на Пекин ще участва в срещата на кметовете на столиците на страните от Инициативата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа (16+1) през септември в София. „Убедена съм, че по време на форума в българската столица ще бъдат набелязани конкретни проекти между София и Пекин, които в последствие ще бъдат осъществени“, подчерта Цачева. И посочи инфраструктурните проекти, метрото, реконструкцията на булеварди като дейности, които биха представлявали инвестиционен интерес за ръководството на Пекин и фирмите.

По-рано парламентарната шефка и водената от нея делегация разговаряха с българската общност в китайската столица./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук