Цветанов: Вотът на недоверие е изцяло инициатива на опозицията, твърденията на Радан Кънев са несъстоятелни

0
623

Вотът на недоверие, който ще се гледа в парламента, е изцяло инициатива на разговорите, водени между „БСП лява Българи”, ДПС и други политически формации, които са опозиция в българския парламент. Твърденията на Радан Кънев са несъстоятелни. Това заяви на пресконференция във Варна председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и заместник – председател на партията Цветан Цветанов, предаде „Фокус”.

„Днес може би нямаше да коментираме Радан Кънев, ако не беше казал тази глупост. Как можеш да забележиш и коментираш един политик, ако той не каже нещо, което да предизвика поредната политическа несъстоятелност. Смятате ли, че правителство с министър-председател Бойко Борисов, с кабинет, зад който стои цялата парламентарна група от 84 депутати, ще провокираме вот на недоверие за която и да било секторна политика, независимо кой министър ще бъде подложен на подобен вот. Това е абсолютно несъстоятелно и подобни внушения могат само да отдалечат Радан Кънев от реалната политика. А ние видяхме, че той може да изпада в такива състояния”, коментира Цветан Цветанов.

Той даде за пример изказванията на Радан Кънев преди местните избори, че Варна ще бъде управлявана от Чавдар Трифонов, който на първата сесия е казал, че няма нищо общо с Радан Кънев и Реформаторския блок и благодари, че те са му помогнали да може да се регистрира и да бъде част от Общинския съвет на Варна. „Неговите ултиматуми в публичното пространство бяха, че Варна ще бъде с кмет Чавдар Трифонов и те ще бъдат втората политическа сила. Това даде допълнителна мотивация на варненци, защото българските избиратели вече са чувствителни и на подобни политически изказвания от определени политици. Те излязоха да дадат вота си още на първи тур Иван Портних да стане кмет на Варна”, допълни Цветан Цветанов.

Той заяви категорично, че в политиката все пак има някакви червени линии. „С поведението си Радан Кънев преминава тези линии и преминава тази политическа култура, която трябва да бъде във всеки един политик. Отнасям се с огромно уважение към него, но той въведе модела на политическите абсурди – да казва, че участва в управление, но той ще бъде опозиция в българския парламент. Благодаря на Реформаторския блок и на всички разумни и отговорни политици, които днес участват активно, за да подкрепяме българското правителство. Надявам се, че в предстоящия вот Радан Кънев ще подкрепи кабинета, за да може отново да покаже абсурдите на неговите твърдения, че той е в опозиция”, посочи Цветан Цветанов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук