Цветанов за Антов: Той беше изключително широко скроен, добър, човек. Всички политици го познаваха

0
723

Убеден съм, че служителите от МВР ще положат максимум усилия да разкрият двете тежки престъпления от последните дни

„Убеден съм, че служителите от МВР ще положат максимални усилия да се направи цялостен анализ и да се стигне до разкриването на извършителите на двете тежки престъпления от последните дни”, коментира по БНР бившият вътрешен министър Цветан Цветанов по повод убийствата на Веселин Стоименов и Александър Антов.

Цветанов посочи, че е познавал шефа на модна къща „Агресия” Александър Антов и отбеляза, че едва ли има политик, който не го познава. „Той беше изключително широко скроен, добър, човек, участвал в обществения живот с благотворителност и с помощ както към неговите служители, така и към хората, които е познавал”, заяви Цветанов.

Той коментира, че служителите от МВР вероятно вече имат определени версии за двете престъпления. „Докато разследването не приключи не е коректно да направим странични заключения, защото не сме запознати с обстоятелствата и фактите, които биха могли да допринесат за извършването на престъпленията”, посочи още Цветанов.

Това, с което ще започнем политическия сезон, е да изчистим отношенията си с Реформаторски блок. Това каза още заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНР.

„Убеден съм, че с това, което са подготвили колегите от РБ ще даде една основа за консолидация в самата парламентарна група на РБ. Оттам вече ще бъдем с много повече искреност помежду ни за политиките, които трябва да реализираме”, заяви Цветанов.

Той посочи, че ГЕРБ ще разчита много на ПГ на ПФ и на АБВ, защото те са парламентарните групи, с които е формирано парламентарното мнозинство.

„Те се присъединиха към споразумението, подписано между РБ и ГЕРБ”, добави Цветанов.

Той подчерта, че ГЕРБ винаги ще залага на диалога, който трябва да има българския парламент, защото всички през 26-годишния преход всички са разбрали, че когато има конфронтация, тя води до политическа криза, нестабилност в държавата. „Днес повече от всякога при всичко, което се случва в Европа, с миграционния бежански поток, смятам, че трябва действително да бъдем един остров на стабилност в региона, в който живеем”, отбеляза Цветан Цветанов.

Във връзка с анекса към управленското споразумение, който се очаква Реформаторски блок да предложи Цветанов коментира: „През изминалата седмица разговарях с представители от РБ и ще започнем да дискутираме направените от тях предложения през настоящата седмица. Надявам се, че до 25 януари ще имаме подписване на ангажименти, които ще бъдат поети от всички партии в коалиционното мнозинство”.

Той бе категоричен, че много от нещата, които правителството е маркирало като цели се изпълняват и това, което ще бъде реализирано в предстоящите седмици, ще бъде с цел по-голяма конкретика, по-специално Антикорупционният закон, Законът за висшето образование, който в момента е в съответните комисии, Законът за обществени поръчки и др. По думите му, има много неща, за които правителството може да поеме по-голяма отговорност като представители на изпълнителната власт в страната.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук