Цветанов към Радан Кънев: Първо се извини и тогава се връщай при нас!

0
1275

„Това е поредният опит вие да ни срещнете в кулоарите на парламента, да ни питате, за да могат и те да бъдат отразени по някакъв начин. Те са достатъчно големи, а ние сме достатъчно дребни“, обърна се към журналистите лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира призива на част от Реформаторския блок да разговаря с Бойко Борисов по бъдещата кандидатура на Росен Плевнелиев за държавен глава, зад която да застане цялата десница.

„Това е доказателство за една обърканост и непоследователност в политическите изказвания през последните няколко месеца. Защото първо имаше ултимативен тон, след това – опозиционно говорене, което продължава и в настоящия момент. Паралелно с това изборите, които трябваше да бъдат проведени през май, според неговите предвиждания. Сега отново има предвиждания за прекратяване на мандата на този парламент“, обобщи лидерът на депутатите от ГЕРБ по повод на новата позиция на Радан Кънев.

Според Цветанов този парламент е свършил много работа, за да създаде тази среда на говорене и диалог, която да обединява позициите на различните партии по националните приоритети – главния съдебен инспектор, съдебната реформа и другите важни решения.

На въпрос дали последните изявления на ДСБ и другите две партии от РБ са знак, че искат да се върнат отново в управлението, Цветанов заяви: „Не се прави така! Когато искаш да отидеш на гости на някого, трябвапърво да помукаш на вратата или да му се обадиш по телефона, или да го срещнеш на улицата и да кажеш: извинявай за това, което говорих през всички тези месеци, но тогаватакава беше ситуацията, такава беше нашата политическа конюнктура, обаче виждаме, че без вас няма как да се случи нищо хубаво на държавата и затова искаме да бъдем отново заедно“.

ГЕРБ не е водил разговори с други политически формации за президентската кандидатура, заяви още Цветанов и отново повтори, че ГЕРБ ще има свои кандидати за президент и вицепрезидент, които ще представи на българските граждани. Това ще стане през предстоящите месеци, допълни той.

Цветанов обяви, че днес е водил разговори с президента Плевнелиев, тъй като са огорчени от думите на юридическия му съветник Кристиян Таков, който се е изказал по „недупостим за когото и да било начин“, камо ли на човек, свързан с институция. „Подобен ход, подобно поведение единственото, което може да ни направи, е да се мразим и да правим излишни битки, които в никакъв случай не са за бъдещето на страната“, отсече той.

Президентската институция излязла с позиция, че Таков не е негов съветник. ПИК припомня, че Таков е част от юридическия съвет на Плевнелиев, чието има фигурира в сайта на президентството. Той е човекът, написал политическата реч на шефа на ВКС Лозан Панов, който взриви обществеността.

Цветанов обясни, че в момента президентът не би могъл да сезира Конституционния съд за Изборния кодекс, тъй като управляващото мнозинство вече е заявило в каква посока ще извърши промени в правилата за избор на народни представители, президент и др./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук