Цветанов: Правителството е стабилно

0
969

Имаме много сериозни предизвикателства пред стабилността и силата на ЕС. Това каза в студиото на БНТ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.„Има потенциалната заплаха от засилващия се бежански поток. Може да се очакват 4 милиона бежанци“, добави той.

Относно спрените проекти в последните дни Цветанов коментира, че една от причините е слабата информираност по тях. „Премиерът не слага под съмнение процедурите, които са приключили, а просто показа ясната политическа воля, която е демонстрирана от правителството. Трябва да се оптимизира дейността по процедурите, за да се гарантира прозрачността, която от информационна гледна точка не е осъществена нормално и не е достатъчна“, отбеляза Цветан Цветанов.

На обвинението на Корнелия Нинова, че спирането на проектите се дължи на външен натиск председателят на ГЕРБ отговори, че всъщност по времето на управлението на БСП са били спирани европроекти под такъв натиск.

„И през 2009 г. правителството на ГЕРБ всъщност възстанови доверието на Брюксел“, коментира Цветанов.

Той открои, че правителството е стабилно. „Няма да се поддадем на никакви предпоставки за дестабилизиране на страната“, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ. /БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук