Цветанов разкри какво се е случило на председателски съвет за „Шоуто на Слави“

0
1297
Имаше извънреден председателски съвет по искане на колегите от АТАКА с идеята да се обсъди поведението и начина, по който се обругава парламента и народните представители от „Шоуто на Слави“. Това каза в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Категоричното мнение на ПГ на ГЕРБ е, че не трябва да взимаме страна. Ако погледнем в хронологичен вид, връщайки се назад, знаем, че всички политици са били обругавани“, посочи той и допълни, че народните представители не трябва да бъдат тези, които сезират, когото и да било за поведението на едно шоу. „Разграничихме се и затова нямаше единна позиция, която да възложи на председателя на парламента да сезира съответните институции“, обясни Цветан Цветанов.

„В годините, откакто съм в политиката съм се възмущавал на много неща, които са неверни и са излизали в публичното пространство както персонално към мен, така и към представители на ГЕРБ и нашия лидер“, коментира Цветан Цветанов. „Представете си ако парламентът излезе с позиция относно „Шоуто на Слави“, това означава, че ще създадем негативна енергия в обществото“, заяви той.

„Не искам парламентът да участва в действия, с които провокираме омраза или разделение“, подчерта Цветан Цветанов и обясни, че искането на АТАКА е по повод гневните квалификации и обругаването на институцията. „Силата на демокрацията са силните институции, които са призвани да защитават, когато има нарушаване на законите“, каза още Цветан Цветанов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук