Цветанов: Силите, които с БСП искаха да свалят кабинета „Борисов” през 2012, сега се договарят с ДСБ

0
1330

Гласуването на българите в чужбина винаги е било приоритет на партия ГЕРБ. Това коментира заместник-председателят на партията Цветан Цветанов пред bTV по повод призива на Поли Генова, отправен часове преди финала на „Евровизия”.Той отговори и на въпроси относно издигането на кандидатурата на Росен Плевнелиев за втори президентски мандат от страна на ДСБ: „И ние останахме в недоумение как е възможно да се прави такова предложение, при положение, че имаше светкавична реакция от президентството, че такива разговори не са водени”.

„Това е част от политическата игра на някои политици и част от това да се отклоним в ежедневието. Президентските избори ще бъдат като всички избори, които идват и заминават. По-важно е политиците да имат отчетност пред избирателите”, заяви Цветанов.

Той се спря и на изказванията на лидера на ДСБ Радан Кънев, за това, че Цветанов бил „дребна политическа фигура”, завиждаща на постиженията на Реформаторския блок. По думите му, коментарите на Кънев са или в централата на партията или в определени студиа, докато премиерът Борисов прави изказванията си по време на посещенията си сред хората, както например вчера докато отрива нов завод в Кърджали.

„Можете да ни поканите в студиото и да видите ръстовите измерения, да видите, че не съм толкова дребен, колкото казва”, заяви Цветанов. „По-добре да се държа и да не влиза гневът”, добави той.

Заместник-председателят на ГЕРБ изтъкна, че партията ще обяви номинацията си за кандидат-президент през юни или юли. „Нищо не налага ГЕРБ да обяви по-рано своята кандидатура. А другите партии какви кандидати издигнаха? Защо трябва ГЕРБ да го прави?”, попита той.

Цветанов изтъкна, че задачата му в момента да обиколи структурите и да ги запознае с реалната ситуация.

„Защо Радан Кънев не дойде да коментира една тема като енергийната ефективност, например. Санирането е изключително нещо за българските граждани. Над 2000 договора са сключени за многофамилни жилища”, каза заместник-председателят на ГЕРБ.

Относно изявление на Лютви Местан, че през 2012 година определени субекти са се договаряли с БСП за свалянето на тогавашното правителство на ГЕРБ, Цветанов заяви: „Сега в момента се договарят може би същите политически проекти, заедно с Радан Кънев”. На въпрос дали това включва и АБВ той предпочете да не отговори.

„Партия ГЕРБ няма да бъде провокатор на това агресивно поведение, което е типично за българската политика. Не е работа, когато взаимно се търси някаква провокация”, подчерта бившият вътрешен министър./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук