Цветанов с изненадващо изказване: ГЕРБ ще понесе най–много неудачи от това управление

0
1495

Всеки парламент, който гледа изборните правила има определен политически и емоционален заряд

„Всеки парламент, който гледа изборните правила има определен политически и емоционален заряд. Голяма част от предложенията бяха направени много отдавна. ГЕРБ реши, че Изборният кодекс няма да се променя преди местните избори, за да не се създава напрежение допълнително“, обясни Цветан Цветанов в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия.

„ГЕРБ ще понесе най – много неудачи от това управление, защото без нашите гласове няма да бъде прието нищо, а с нашите гласове ще бъде прието всичко“, напомни Цветанов.

„ДПС са категорично за разкриване на нови СИК и да няма никакво ограничение. Местни коалиции, 4%-та бариера – това всичко остава. Реално нямаше да има промяна на Изборния кодекс, ако нямаше решението на парламента след проведения референдум.

Референдумът след вчерашните консултации ще бъде проведен след издаването на президентски указ. По този начин даваме възможност президентът да има активна роля в този процес“, посочи Цветан Цветанов.
На въпрос дали ще участва в президентските избори, той отговори, че се чувства „много добре“ в сегашното си състояние.

„Премиерът винаги е песимист и затова винаги губи басовете, когато става дума за местните избори. Затова аз спечелих поредния часовник“, пошегува се Цветан Цветанов.

www.blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук