Цветанов с тежък укор към Радев за разговора му с руския патриарх!

0
1273

ЧЕЗ или Гинка Върбакова не са в състояние да повишават цената на тока. Всички спекулации трябва да спрат. Това заяви в ефира на Нова тв председателят Вътрешна комисия и на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„И КЕВР, и КЗК, и КФН могат да проверят и да си извършват функциите относно финансирането и изрядността и финансирането на пазара за една сделка, за която българското правителството няма отношение. Договорът е подписан в Чехия, но е по британското законодателство. Това е още един факт, че нямаме отношение. Ние се информираме от медиите“, каза политикът и добави: „Ако искате нека да поговорим за Нова телевизия! В момента си има нов собственик, трябва ли държавата да има отношение към това?!“. „От чешка страна обвиниха персонално Борисов, че те не му били симпатични. Относно подобно съмнение и тиражиране на тази фалшива новина на БСП, че Борисов е зад сделката, видяхте, че, когато започнаха да излизат фактите, нещата са различни. Това е национална тема и не бива да има спекулации“, заяви Цветанов.

„ЧЕЗ или Гинка не са в състояние да повишават цената на тока. Всички спекулации да спрат – има производител, електроразпределителнма мрежа. КЕВР е органът, който взима окончателното решение и е хубаво, че имаме такъв регулаторен орган, неназначен от МС или Борисов, а избран от българския парламент, където всяка парламентарна група има глас“, добави той. „Вчера парламентът, обединявайки се, приехме актуализираната стретегия за национална сигурност до 2025 г., което е един успех на българските институции. Всички стигнахме до пълен политически консенсус“, каза още Цветанов. Запитан за скандала с руския патриарх Кирил, политикът отговори: „Вярвате ли, че няма стенограма?! Това е несериозно. Президентската институция не е обсъждане, което се прави в кафене. На всяка една среща, която е официална, винаги има стенограф и това е по протокол, като тези правила винаги се спазват. Помните срещата между Първанов и Симеон Дянков, като се говореше, че има разменени нелицеприятни изрази. Тогава се пусна стенограмата от този разговор, а това е среща между президента и вицепремиера. Просто президентът Радев би натрупал негативи, че не е защитил националните интереси. Има много въпросителни, които могат да се зададат на президента и президентската институция, но това е направено, за да се избегнат такива въпроси. Смятам, че, ако излезе стенограмата, ще видите, че позицията на президентската институция е била доста странна“. Цветанов добави още: „Не трябва да се създават условия за противопоставяне на България срещу Русия. В момента Путин така прави посланията към руските граждани, че едва ли не Русия да се чувства като жертва на западната агресия. Нищо подобно“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук