Цветан Василев може скоро да бъде екстрадиран от Сърбия

0
898

Цветан Василев може скоро да бъде екстрадиран от Сърбия! Предстои заседание по делото във Висшия съд в Белград, което ще се гледа идната сряда, съобщава ежедневник.

Съдебното заседание ще бъде закрито за медиите. На него съдията ще разпитва по „всички релевантни обстоятелства, за да се установи наличието на предварителни условия за екстрадиция, особено по лични обстоятелства, гражданството, отношението на молещата държава и искането за екстрадиция“. Това обявиха официално от Висшия съд в Белград.

Съдиите не потвърждават, но и не отричат, че делото ще бъде в сряда. От съда в сръбската столица не отговарят и на още няколко въпроса. Единият е наистина ли са допуснали екстрадицията на Василев в началото на март 2015 година. Другият е защо се бави окончателното решение близо година и половина. И третият е какви мерки са взети спрямо банкера, обвинен в източването на КТБ.

Липсата на отговори от съда обясняват с член от сръбския Закон за правна взаимопомощ по наказателноправни въпроси, в който информация за подобен казус не се съобщавала на журналисти.

Според информация на сръбски магистрати, след като през март 2015 година било постановено Василев да бъде екстрадиран, след седмица апелативните съдии отменили решението.

Сега, близо година и половина по-късно, отново Висшият съд в Белград ще решава съдбата на банкера. Най-вероятно той ще бъде пратен обратно в България, особено след затягането на обръча от българска страна, категорични са дипломати.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук