Цветан Цветанов: ГЕРБ е основополагащата парламентарна група, която стои зад всички промени, които се правят в съдебната система (СНИМКИ)

0
1527

ГЕРБ е основополагащата парламентарна група, която стои зад всички промени, които се правят в съдебната система. Това каза пред журналисти в Шумен председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Цветанов посочи, че ГЕРБ активно подкрепя предложенията на министър Екатерина Захариева. Той оцени усилията и да постигне съгласуване не само с парламентарните групи, но и с неправителствения сектор и Висшия съдебен съвет. „Разбирам активността на РБ, но трябва да се намери необходимият политически консенсус, с уважение към институциите в България, трябва всички да работим за техния авторитет, правилната посока не е да създаваш напрежение в обществото, а чрез диалог да се търси най-разумното решение. Конституционните реформи бяха направени по този начин.

В началото, когато беше формирано правителството, никой не говореше за конституционни промени, а днес вече имаме разделение на Висшия съдебен съвет и смятам, че направихме важна стъпка и с бъдещия нов избор на ВСС съм убеден, че ще имаме реални политики за осъществяване на желаната реформа и тя ще стане факт”, каза Цветанов. Той подчерта, че Екатерина Захариева полага максимални усилия за реализацията на стратегия за реформа в съдебната система от 2015 година и изрази убеденост, че оценките, които ще бъдат дадени за страната от ЕК, в предстоящите месеци ще бъдат положителни.

„Препоръчвам на РБ – нека бъдем по смирени и да работим обединени за развитието на страната, да реализираме секторни политики във всяка една област”, каза Цветанов. По думите му, в сегашният парламент има формирано парламентарно мнозинство, което се старае максимално да изгражда мостове с останалите парламентарни групи относно националните интереси и приоритети на страната.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук