Цецка Цачева фаворит на ГЕРБ за президент

0
2323

Шефката на парламента щяла да получи подкрепа и от сили извън партията

brendo-boyko-tsetsoЦецка Цачева е фаворит на ГЕРБ за президент на предстоящите избори през есента, разкриват два независими източника от ръководството на управляващата партия.

Шефката на пар­ламента получавала най-сериозна подкре­па сред активистите. Това стана, след като с интригите и подмолните си действия Цве­тан Цветанов направи всичко възможно да бламира другите фаво­рити на премиера Бори­сов в лицето на столич­ната кметица Йордан­ка Фандъкова и на ви­цепремиера Томислав Дончев. Цветанов пус­на в обращение целия си набор от номера, включително използ­ва общинските си съ­ветници и вдигна цената на билета в София, за да срине рейтинга на Фандъкова и да я неутрализира като кандидат на ГЕРБ за президент. Впослед­ствие организира и ня­колко атаки през при­ятелски медии срещу Дончев. Сега обаче срещу него се изпра­вя Цачева, коя­то също е от кръ­га приближени кадри на Бойко Борисов. Родената в плевенското село Драгана дипломирана юристка за втори път е председател на парламента и според независими наблюдатели се справя твърде успешно с работата си. Според непредубедени анализатори тя има възможност да спечели сериозна подкрепа сред т. нар. гласоподаватели извън твърдото партийно ядро на ГЕРБ. Привличането на вот от периферията може да се окаже решаващо условие за победата на изборите. Цачева има подкрепата и на коалиционните партньори на най-влиятелната партия у нас. Твърде възможно е голяма част от реформаторите да застанат зад нейната кан­дидатура.photo_verybig_1121468

Цанева е диалогичен човек, умее да изслушва другите и да прави компромиси, когато се налага, ко­ментираха пред „Гале­рия“ депутати от Па­триотичния фронт. Те не изключват вариан­та дори открито да за­станат зад кандидату­рата на парламентар­ната шефка и да не из­дигат свой човек на из­борите.

Срещу новата фаво­ритка на Бойко Бори­сов се очаква компроматна война. Цачева вероятно ще бъде ата­кувана заради назна­чаването на мъжа й архитект Румен Данговски на удобен пост в „Ръководство на въз­душното движение“ (РВД). Ако това й е грехът, с мед да я на­мажеш, защото други откраднаха десет­ки милиони, ко­ментират политолози.

Източник: в-к Галерия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук