ЧАКАМЕ ОТГОВОРИ: От какво умря Ваньо Танов? Защо линейката закъсня фатално? Има ли конспирация в смъртта му?

0
1591

Линейката за умиращия Ваньо Танов е извикана в 6,11 сутринта. Пристигнала е 31 минути по-късно.

Танов живее в центъра на София, задръствания в този час няма.

Закъснението на „бързата“ помощ се е оказало фатално. Танов е докаран в „Токуда“ в клинична смърт.

Големият въпрос е „защо“. Защо шефът на агенция „Митници“ фактически е бил похарчен от българските лекари.

Според мъглявите обяснения на шефа на линейките д-р Гелев сигналът не предполагал неотложност?! Затова дежурните се замотали…

По-голяма идиотия не бях чувал. Не предполагал неотложност… Вероятно Гелев си вярва, че близките на Ваньо Танов са позвънили на 112 ей така, от сутрешна скука.

Щом линейките закъсняват безобразно за първите мъже в държавата, какво остава за обикновените хора. Едва ли случайно в София вече им викат не линейки, а катафалки.

Сега топката е у министър Москов, който е длъжен да разследва поведението на подчинените си. За подобно нещо милост не може да има. Небрежност ли е това, системен мързел ли? А ако става дума за конспирация?

Ваньо Танов не е кой да е, митниците не са фризьорско студио. Вече трети ден смъртта на генерала е забулена в мистерия, няма и диагноза. По-вероятно било да е инсулт, отколкото инфаркт, но пак не се знаело, синдромите били „нетипични“, каквото и да значи това.

Проф. Гайдарски, лекуващият лекар на Танов, допълнително наля сол в раната на съмненията. Според него генералът е бил здрав човек, нямал оплаквания напоследък, трябвало да се направи аутопсия.

Обществото чака ясен отговор за смъртта на Ваньо Танов. Фейсбук и форумите са пълни с тревожни намеци и алюзии с Мишо Бирата. За да се отпъдят всякакви подозрения, е добре да има официално комюнике, в което да се обясни и закъснението на „Бърза помощ“, и точната причина за смъртта.

Източник: pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук