Чакам с нетърпение да го разрежем! Всеки пласт е ново преживяване и всичко това, поднесено в хрупкава коричка! Вълшебно!

0
1671

Това е ястието, което ще шашне близките ви на идващия празник! Вкусни слоеве месо и зеленчуци, които изглеждат не само красиво, но и са истинска наслада за сетивата!

Тази рецепта за терин с кайма и пилешко е взета от готвачите в най-добрите френски ресторанти . Действайте смело, и похвалите ще завалят!

Необходими съставки:

900 гр. свинска кайма
500 гр.пилешко филе
4 глави лук
50 гр. шам-фъстък
1 ябълка
1 с.л. мащерка
1 връзка магданоз
2 с.л. портокалова кора
сол на вкус
черен пипер на вкус
7 ч.л. коняк
400 гр. бекон
125 гр. кисели краставички
2 дафинови листа

 

Приготвяне:

Обелете ябълката и лука и ги нарежете на малки кубчета. Почистете шам-фъстъка, суровото пилешко – на ленти.
Смесете смляното свинско месо, лука, шам-фъстъка, ябълката, мащерканта, ситно нарязания магданоз и настърганата портокалова кора. Добавете сол, черен пипер и 4 супени лъжици коняк.

Подредете в дълбока правоъгълна форма резените бекон, така че ръбовете да висят отвън.
В средата подредете слоеве от приготвените съставки: една трета от месото, кисели краставички, половината пилешко, полейте с 3 супени лъжици коняк, поръсете със сол и черен пипер. После повтаряме слоевете: кайма, пилешко, кайма, натиснете леко надолу и покрийте всичко хубаво с висящите краища на бекона.

Поставете върху терина дафинов лист и пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40 минути. След като ястието да се охлади, приберете го в хладилника за един ден.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук