Частници събират такса 4 лева за паркинг край Силистар

0
1185

Нов скандал с достъпа до плажа Силистар избухна и в началото но този сезон. Фирма събира по 4 лева такса паркинг за цял ден от автомобилите, които спират в частен имот, стопанисван от фирмата. Летовниците са недоволни и протестират, но таксата се събира.

Безплатен път до плаж Силистар има, това съобщи кметът на община Царево. Той уточни обаче, че паркинг местната администрация няма и не може да направи, съобщи „Царево инфо“.

Как да направим паркинг в защитена местност? Не може да се паркира в защитена територия. Държавата не разрешава. Направили сме подход, но по него се върви. По този път не може да се оставят автомобили, категоричен е Георги Лапчев.
Кметът коментира и частния паркинг, който втора година вбесява летовниците на Силистар. Имотът е изваден от защитената територия и за него РИОСВ е издала разрешение за временно паркиране.

Този човек си има златна мина и я използва по начина, по който е решил. Имотът е частен и няма как аз да контролирам цената, обясни още Лапчев.
Той допълни, че вече са поставени указателни табели. Те насочват туристите към безплатния подход. От местната администрация призовават и всички, които са свидетели на нарушение или пък не им е позволено да стигнат безпрепятствено до плажа през общинските и държавни пътища да сигнализират: 0590/ 5 20 64 – Община Царево; 0590/ 5 20 05 – Дежурен РУ „Полиция“ Царево./Монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук