Ченге простреля шофьор без книжка при екшън преследване

0
1254

Униформен полицейски служител от участъка в град Гурково простреля неправоспособен водач на лек автомобил в хода на екшън преследване по път между селата Конаре и Паничерево.

Инцидентът, при който бил прострелян в крака 34-годишният криминално проявен Кирил И., е станал малко преди полунощ в събота при разклона за планинското градче Гурково.

Там пътни полицаи засекли лек автомобил „Опел Вектра“, който не спрял на знак „Стоп“.

За да избегне удара, водачът на патрулката навлязъл в лентата за насрещно движение. Нарушилият правилата за движение шофьор ускорил рязко и автопатрулът го последвал с включени светлинна и звукова сигнализация.

Когато колата била догонена, водачът ѝ на няколко пъти се опитал да изблъска полицейския автомобил извън пътното платно. След предприети няколко неуспешни опита да бъде спрян, единият от полицейските служителите произвел няколко изстрела във въздуха и по гумите на колата-беглец.

След настигането на автомобила се изяснило, че в него има общо 8 души. В купето освен водача били 2 жени на по 41 и 29 години от село Баня, мъж на 42 години и две непълнолетни момчета. В багажника катаджиите намерили още две 16-годишни момчета. Оказало се, че простреляния Кирил е седнал зад волана след солидна почерпка и без да има свидетелство за правоуправление. Куршумът е засегнал левия му крак, но няма пряка опасност за живота, констатирали лекарите от старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, където е настанен за лечение.

Служителите на МВР са тествани за употреба на алкохол, резултатът е отрицателен. Извършен е оглед на местопроизшествието. В Окръжна следствена служба към Окръжна прокуратура-Стара Загора е образувано следствено дело./монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук