Честито на софиянци! БИЛЕТЧЕТО става 1.60 лева!

0
1371

Билетът за еднократно пътуване в градския транспорт на София става 1.60 лева, картата с десет талона поскъпва от 8 на 12 лева. Повишението влиза в сила от първи юни.  Това реши Столичният общински съвет след 3-часови дебати, съпроводени с протест, на редовната си сесия днес.

Предложението на ГЕРБ беше подкрепено от 34 общински съветници, „против“ гласуваха 18, а 6  „въздържал се“.

„За“ са 29 от ГЕРБ (Орлин Алексиев e в чужбина), четиримата от СДС – Борислав Бориславов, Миглена Горанова, Радослав Абрашев и Антон Койчев, както и Прошко Прошков от ДБГ.

„Против“ гласуваха седмината от БСП, четирима от „Група „5“, тримата съветници от ДСБ, тримата от „Сердика“ и Стефан Марков от ДБГ.

„Въздържал се“ гласуваха Иветка Петрова от квотата на ДБГ в Реформаторския блок, Стоян Александров от „Група „5“ и четирима от „Патриоти за София“ (ВМРО и „Атака“).

Николай Пехливанов от „Атака“ не участва в гласуването. Трайчо Трайков от гражданската квота в Реформаторския блок не присъства на заседанието.

До един месец центърът за градска мобилност трябва да внесе предложение за въвеждане на постоянен контрол по градски линии, предложението беше направено от Борислав Бориславов от СДС. 

Изграждането на новата тикет система за транспорта в София трябва да започне на 31 юли и да прюключи за ЧНГ 2018.

Източник: bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук