Чудо! Молитва развърза езика на момче

0
1361

Чудо се е случило в началото на декември в манастира „Дохиар“ в Атон. За него разказва монах, който е присъствал на събитието. За чудото бе съобщено и на едно от църковните събития в Солун, Гърция.

„В параклиса на манастира „Дохиар“ на Света гора, където ежедневно игуменът отец Григорий с братята пеят псалми, служат молебени и поменават стотици имена за здраве и упокоение, един наш брат се молил с часове и получил благодат от Божията Майка Скоропослушница. Тя бързо и с желание излива благодатта си към верните, които се обръщат към Нея“, съобщава Vimaorthodoxias.gr, цитиран от pravoslavie.ru.
По думите на свидетеля, осемнадесетгодишно момче от град Струмица, Македония, което страдало от силно заекване, посетило манастира Дохиар, за да се поклони пред чудотворния образ на Божията Майка Скоропослушница. Когато младият човек, който никога през живота си не е говорил, а е можел да издава единствено нечленоразделни звуци, отишъл в манастира и застанал пред чудотворната икона „Скоропослушница“, той казал на разбираем език: „Майко Мария, дай ми здраве!“

Всички, които били с него и знаели за живота на младия човек, били поразени. В края на молитвата, която невъзмутимо извършил монах от манастира, младият мъж се обърнал към присъстващите, които също се молили, и казал: „Благодаря на всички, аз се чувствам много добре“.

Това е още един от многобройните случаи на чудотворната сила на Майката Божия чрез иконата й „Скоропослушница“ (бързо чуваща молитвите б.р.). Благодатта на Майката Божия ежедневно се излива над много вярващи както от Гърция, така и от чужбина. Хората се молят към Св. Богородица Скоропослушница така: „Радвай се, Всеблага Скоропослушнице, изпълняваща нашите благи молби.“ /ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук