Чужденците луднаха по родни терапии с розово масло

0
1290

Чужденците, които идват на почивка у нас луднаха по родните спа процедури. Англичани, германци, скандинавци и руснаците си записват часове за терапии терапиите, изготвени на основата на розово масло месец преди да дойдат в хотелите в България. Тези програми, които са български патент, оказват почти вълшебно тонизиращо въздействие върху човешкия организъм.

Българските терапиите са със силно релаксиращо и тонизиращо въздействие, подпомагат преодоляването на стреса и оказват чудотворен ефект върху кожата, най–вече на лицето.розово маслоПроцедурите с листа от рози са били прилагани още от древността. Днес розата продължава да е на почит сред ценителите на здравословния живот, на красотата и младостта. Нищо чудно, че процедурите с розовото масло от виреещия в изобилие у нас са широко застъпени в българските спа центрове.

Ефектът на розата е светкавично бърз и изключително приятен за тялото и душата. Тя въздейства релаксиращо на нервната система, като същевременно стяга кожата, прави я сияйна, по-изпъната и свежа. Продуктите с нея обикновено се прилагат и в трите основни етапа на терапиите, а именно като нежен пилинг-ексфолиант за цялото тяло, под формата на релаксираща вана и при масажа и маската с розови продукти. Съчетана, тази терапия продължава около 60 – 90 минути и струва около от 60 до 80 лв.

Розата често присъства и в букет от билки при много други СПА терапии. Като цяло въздействието им е хидратиращо, противовъзпалително, успокоително, тонизиращо и с подмладяващ ефект. Масажите и ароматните вани с розово масло пък отстраняват меланхолията, повишават самочувствието и дори либидото./труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук