Шампионската лига с испански полуфинал – „Реал“ – „Атлетико“(Мадрид)! Монако среща „Ювентус“

0
1570

Жребият за Шампионската лига отново отреди испанско дерби. „Реал“ посреща „Атлетико“ (Мадрид) и Монако е домакин на „Ювентус“ в полуфиналите на най-комерсиалния футболен турнир

Първите срещи съответно на „Бернабеу“ и „Луи II“ са на 2 и 3 май. Реваншите са на 9 ии 10 май.

Съгражданите от „Реал“ и „Атлетико“ се познават до болка след като освен в Испания, двата тима се срещат често и в Шампионска лига. На финалите през 2014 г и 2016 г. „кралският клуб“ надви „дюшекчиите“ и спечели трофея.

Монако и „Ювентус“ пък са се срещали през 1998 г. на полуфинал. Тогава „старата госпожа“ бие в първия мач с 4:1, а в реванша Монако печели с 3:2 и така италианците се класират за финала, спечелен от Реал с 1:0.

През 2015 година, Монако и Юве се срещнаха на четвъртфиналите, когато в първия мач Артуро Видал вкара единствения гол, а реваншът завърши 0:0. В същата година, „старата госпожа“ губи финала от Барселона.

Любопитна подробност от съревнованието между Монако и „Ювентус“ е, че разстоянието между Монте Карло и Торино е около 160 км.

От четирите отбора в тазгодишния Топ 4 само „Реал“ и „Ювентус“ са печелили трофея. „Белите“ са рекордьори с 11 титли и мечтата им да станат първият тим, печелил ШЛ/КЕШ в две поредни години все още е жива.

„Ювентус“ има две купи до момента в Шампионска лига, последната от които беше завоювана през 1996 година. „Атлетико“ е с общо три загубени финала, два от които от Реал. Монако пък стигна до спора за трофея през 2004 година, но отстъпи на „Порто“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук