„Шарли Ебдо“ с нова провокативна корица за годишнината от атентата

0
445

Френското издание загуби 12 души при нападение на 7 януари 2015 година

За първата годишнина от терористичното нападение срещу редакцията на френското сатирично издание „Шарли ебдо“, при която бяха убити 12 души от екипа, седмичникът ще излезе в сряда със специален брой. На първата страница е изобразен брадат бог, въоръжен с автомат „Калашников“ и окървавена дреха, а заглавието гласи: „Година по-късно убиецът все още е на свобода“.

За специалния брой е предвиден тираж от около един милион екземпляра, голяма част от него ще бъде изпратен в чужбина. За Германия са поръчани 50 000 бройки, посочва АФП.

Шарли ебдоВ броя има рисунки на избитите художници – Кабю, Волински, Шарб, Оноре, както и на външни автори – френския министър на културата Фльор Пелрен, кинозвездите Изабел Аджани и Жюлиет Бинош, на видни интелектуалци като Елизабет Бадентер, бангладешката Таслима Насрин, музиканта Ибрахим Маалуф.

Художникът и собственик на списанието Рис, който бе тежко ранен на 7 януари миналата година, е автор на яростна редакционна статия в защита на светските принципи и срещу „фанатиците, оскотели от Корана“. „

Убежденията на атеистите и хората със светска нагласа могат да преместят повече планини от вярата на набожните“, зарича се той./Кмета

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук