ШЕСТИ ЧАС ОБВИНИТЕЛИ И ДАНС РОВЯТ В НЕК! Говорителят на Цацаров: Прокурорите изземват договори, търсят има ли плащания по тях

0
1393

Прокурорите продължават и в този час да изискват доказателства по проверката, която се извършва в НЕК. За нас е важно да вземем документите и договорите, за да се направят изчисления на каква стойност точно са те. Това заяви пред ПИК говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Вече седми час прокурори и ДАНС ровят в Националната електрическа компания. Проверката, за която ПИК съобщи преди всички, е за умишлена безстопанственост.

Арнаудова допълни, че прокурорите търсят и дали са извършени плащания по тези договори, за които се води разследване, уточняват се и сроковете, по време на които се е случило това.

По-рано днес, говорителят на главния прокурор съобщи, че става дума за консултантски договори и такива за правна помощ, за които компанията е имала капацитет да извърши, но е ползвала външни фирми.

Според запознати, НЕК е ощетен с 1 млн. лв. Разследваният период е от преди 2 години. Жалбата в ДАНС е подадена от двама депутати.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук