Шефът на „Гранична полиция“: От няколко години работим само при екстремен режим

0
1502

От няколко години работим само при екстремен режим. Това не е нормално. Това заяви пред Нова телевизия шефът на „Гранична полиция“ главен комисар Антонио Ангелов. Като служба, охраняваща държавните граници, сме длъжни да предприемем всякакви мерки, за да предотвратим всякакво напрежение, добави той.

„Имаме съответни ресурси, подготвени планове – както ние, така и колегите от армията да увеличим присъствието по границите, но дано не се налага. Убеден съм, че те са абсолютно добре подготвени и могат да отреагират на всякаква ситуация. Надявам се да не навлизаме във всякакви екстремни ситуации, както за нас, така и за армията. Но този миграционен натиск, който ни залива от 2012 година не е нормален. Ние, пак повтарям, работим в едно екстремално напрежение“, заяви Ангелов.

Той посочи, че няма наблюдение дали съществуват доброволческите групи, които патрулират по граничната зона. „Но ние нямаме правомощия да им пречим да не присъстват там. Предупреждаваме ги да не извършват противозаконни действия. Имаше случаи, когато те подаваха сигнали за нарушени по границата, което бе добре за нас“, заяви още главен комисар Антонио Ангелов.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук