Шефът на СДВР направи нови потресаващи разкрития за убийството в Борисовата градина (ВИДЕО)

0
1485

Мълчанието на съучениците на Йоан за година и половина забави разследването. През това време ние получавахме над 1500 сигнали за лица, които приличат и са разпознати и всички те трябваше да се проверят. Това заяви шефът на СДВР старши комисар Младен Маринов в ефира на bTV.

„Някои сигнали бяха продиктувани с различна цел, включително съученици от различни училища да се злепоставят един друг“, добави той. „Знам, че обществото иска да се действа бързо, но трябваше да съберем достатъчно доказателства, за да може прокуратурата да привлече лицето и да го обвини. Тези месеци стана ясно, че лицето прилича на това от видеокамерата, но не бе достатъчно“, каза Маринов.

„Сред събирането на достатъчно сведения са разговорите, които е водил Георги непосредствено преди да е намушкан и обаждането към приятелката му след като е бил намушкал. Това стесни периметъра в няколко секунди и сана ясно, че убийството не е планирано и килърът не е предвидил нещата си – движението му, мобилния телефон, видеокамерите в района. Едно подготвено деяние кара престъпниците да се съобразят предварително“, допълни той.

Маринов изтъкна, че им се е видял странен контрастът в поведението – заличил си е профилът в социалните мрежи, спрял е да ходи на училище.  Запитан ще носи ли съдебна отговорност директорката на училището за това, че е прикривала информация: „Ако се съберат достатъчно доказателства, че умишлено е прикрила с действия или бездействия лицето – да. Към момента обаче нямаме достатъчно данни“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук