Шокиращи подробности за кървавия екшън в Литаково! Задържаха килърите на Начо! Един от тях е собственият му племенник!

0
980

Задържаха двама души за убийството на 53-годишния Начо в ботевградското село Литаково. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Вчера на килърите са повдигнати обвинения и наложени 72-часови мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Около 23.30 часа в неделя, в РУ – Ботевград постъпил сигнал за чути изстрели и викове за помощ в къща в селото. Отивайки на адрес, полицаите открили тялото на 53-годишния Начо с прострелна рана в гърдите. Жената, с която живеел, също била ранена с прострелна рана в китката. Тя била транспортирана до болница без опасност за живота. Дежурна оперативна група извършила оглед на място. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление и е уведомена прокуратурата.

След упорито разследване в районното управление били задържани няколко души. Разследващият екип разкрил, че извършителите на тежкото престъпление са 22-годишните М.П. и С.З. от село Врачеш, без криминални прояви до момента. Двамата били задържани за срок до 24 часа и криминалистите предприели претърсване на домашните им адреси.

В дома на М.П., който всъщност е племенник на жертвата, са открити и иззети ловна пушка, кожен патрондаш и ловни патрони. В жилището на С.З. служителите на реда намерили незаконно притежавана ловна пушка, два газови пистолета, боеприпаси за ловно и бойно оръжие.

На двамата са повдигнати обвинения за извършени престъпления по чл. 115 и чл. 115, вр. чл. 18 от НК. С постановление на прокурор от Софийската окръжна прокуратура са им наложени 72-часови мерки за неотклонение „задържане под стража“./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук