Шок! Белгийски терорист предупредил майка си да не излиза днес, Белгия е в паника

0
1422

Белгийски джихадист изпратил съобщение на майка си да не излиза днес и да не посещава обществени места, съобщава БТА, цитирана от ПИК.

Съобщението е изпратено от Сирия и белгийските власти го приемат сериозно. От полицейския кризисен център уточняват, че заради подобни съобщения се запазва предпоследна степен на готовност за атентат в страната.

Белгийските медии отразяват и друго прихванато съобщение – от Юнес, братът на загиналия в Париж терорист Абделхамид Абауд. Юнес казал по телефона на сестра си, която е в Белгия, че се връща. Службите са установили, че Юнес е говорил от Саудитска Арабия.

Европейските власти се опасяват, че Юнес Абауд се готви да отмъсти за смъртта на брат си при щурма в парижкото предградие „Сен Дени“ непосредствено след ноемврийските атентати. Абделхамид Абауд е възприеман като водеща фигура в терористичните бригади, ударили през ноември Париж. Приживе той бе отвел по-малкия си брат Юнес в Сирия и по този начин го направи най-малкия джихадист в редиците на ИДИЛ.

Днес белгийските медии съобщават, че броят на военните, които охраняват Брюксел, ще бъде повишен до 1800 души. От края на миналата година в белгийската столица бяха разгърнати 1200 военни, броят им бе повишен до 1500 след атентатите от 22 март на летището и в метрото на града. От синдиката на военните коментират, че служителите вече са преуморени, не могат да ползват годишния си отпуск и се налага да разчитат на САЩ за доставката на достатъчно бронежилетки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук