Шок: Северозападът се цепи от България, преминава под румънска юрисдикция!

0
1390

Шокираща топновина усърдно се върти в социалните мрежи. Според няколко сайта, в Северозападна България се инициират инициативни комитети за отделяне на областите Видин, Враца, Монтана, Козлодуй и Лом в обособена юрисдикция в полза на Румъния, съобщава тази сутрин „Конкурент“ като уточнавя, че вероятно новината е измислена от зевзеци от Северозапада. „Тук за нас в България никой не мисли и вече е време да се отделим към Румъния, там минималната заплата от януари става 400 евро, а нормалната заплата ще е поне 800 евро, за какво да плащаме данъци на България, когато тук с нас се подиграват с по 200 евро заплати и 100 евро пенсии, предпочитаме да сме граждани на Румъния”, това се обяснявало на тайни събрания в Северозапада.

Идеята набирала страшна скорост и хората били готови да направят революционната крачка. „Това тук не е живот, лъжат ни вече почти 30 години, че ще правят нещо и в същият момент всичко фалира и хората бягат в чужбина. Докато от другата страна на границата преди всичко се мисли за хората и после за политиката. Потърсихме виден общественик от региона да коментира темата, но той ни отказа с мотива, че все още нищо не е решено, но това положение на Северозапада повече не може да остане така”, коментирали бедняци от Северозапад. Според написаното, месни хора вече всяка сутрин пресичали моста, за да работят в Румъния, защото там получавали поне 1 000 лева месечно. „Тук всичко е на фирмите на политиците и е парадокс, че в нашия регион вече и малцинства нямаме и те избягаха, което е показателно, че каквото имаше да се краде се открадна вече и сега остана само да се изнесем и ние”, категорични са бедняци, готови да се включат в референдума.

„Този път няма какво да ни спре, ако хората го решат, ще го направим и ще се отделим териториално към Румъния”, пише в топновината, която нямаше да изглежда като шега, ако не беше истина.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук