Шофьорката от АМ „Тракия“ е в шок и при родителите си (ОБНОВЕНА)

0
12151

Цвета Таскова, шофьорката обвинена за катастрофа с автобус край Вакарел, вече е при родителите си. „В психически шок е, трябва й време да се успокои“, коментира пред НоваТВ нейният адвокат Николай Кокинов, който е и бивш градски прокурор на София.

„Никой нормален човек не желае да се случи подобно нещо и неслучайно законът е квалифицирал това деяние като непредпазливо. По закон при всички случаи тя щеше да бъде освободена след месец и половина“, обясни адвокатът.

Има само оглед на автомобила и тепърва предстои да бъдат направени експертизи, допълни Кокинов.

„На този етап единственото, което е сигурно, е, че Цвета Таскова е предприела изпреварване на автобуса. Предполагам, че е твърде вероятно да има и някаква форма на съпричиняване, тъй като 1200-килограмов автомобил трудно може да изтласка 12-тонен автобус от пътя само при един лек удар. Тепърва тези факти ще бъдат изяснявани от разследване. Твърде вероятно е и шофьорът на автобуса да е реагирал неадекватно и да е извил волана инстинктивно надясно. Засега обаче това са само предположения“, коментира Кокинов.

Той лично е видял автобуса, минавайки случайно по АМ „Тракия“ малко след катастрофата и вижда преобърнатия автобус. „По една случайност минавах на местопроизществието на АМ Тракия и видях автобуса с извити надясно гуми“, допълни адвокатът.

„Смятам, че вероятно и тя по някакъв начин е закачила автобуса, но и водачът на автобуса инстинктивно е реагирал и е навил волана надясно“, коментира Кокинов и пред БТВ.

Той обясни, че Таскова е предприела изпреварване, след което споменът ѝ е неясен. „Автоекспертите ще кажат дали е изгубила контрол. Делото е в много ранна фаза, тепърва ще се изготвят автотехнически експертизи. Единственото налично досега е един оглед на автомобила, който удостоверява, че той е технически изправен, за колкото кратко време са могли да го прегледат“.

„Това е почтено трудово момиче от почтено семейство. По какъв начин ще се укрие? Тя е човек на заплата, не е категорията на хора, разполагащи с много пари и с желание за бягство от правосъдието. Тя винаги е заявявала, че ще понесе каквато и санкция да ѝ определят, ако я признаят за виновна, но да не забравяме, че все пак има презумпция за невиновност“, допълни адвокатът.Шофьорката от АМ "Тракия" е в шок и при родителите си

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук