Шофьорът, който се вряза с тир в бензиностанция към Пловдив, проговори

0
1437

„Живея втори живот”, твърди Наско Нешев

„Прилоша ми и исках да спра за почивка, не съм камикадзе и не съм искал да се блъсна в бензиностанция“. Това разказа Накко Нешев – шофьорът на ТИР-а, който се заби в бензиностанция край Пловдив и предизвика експлозия.

„Живея втори живот и не само аз, а всички, които бяха на обекта, можеше вече да бъдем два метра под земята”, твърди още Нешев, цитиран от Трафикнюз.

От удара избухнал пожар. Чул се взрив, а след това огнените кълба обхванали цялата бензиностанция. Пожарникарите овлядяват огнената стихия и предотвратят достигането на огъня до газстанцията на обекта.

„Тъкмо си оставих кафето и чух силен взрив, с голяма скорост се вряза и се чу голяма експлозия. Видях как стоеше на седалката. Просто не мърдаше или беше уплашен, но се вряза със скорост. Той не беше намалил изобщо, това видях аз”, твърди очевидец на случая.

В последния момент шофьорът на камиона е бил изтеглен от кабината от негов колега, след което му беше оказана първа помощ. Екип на бърза помощ откара пострадалия в болница.

„Не съм карал бързо, имах намерение да намаля“, каза още Нешев.

По време на пожара на бензиностанцията избухна и лек автомобил. В момента на инцидента на място е имало над 50 души и автобус пълен с пътници от София за Нова Загора. Никой от тях не е пострадал.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук