Шофьорът, прегазил красивата Ина на зебра в Бургас: Отидох на гроба ѝ, за да поискам прошка (ВИДЕО)

0
1340

Утре Мариян Ламбов ще се срещне очи в очи с близките на бургазлийката, останала завинаги на 29 г.

Процесът срещу Мариян Ламбов, обвинен в причиняването на смърт на пътя на 29-годишната Ина Симеонова, започва утре в Бургаския окръжен съд. Трагедията на пешеходна пътека на метри от „Трапезица“ почерни Бургас преди по-малко от година, припомня Флагман.бг.Една история обаче винаги има две страни. Шофьорът, причинил нелепия пътен инцидент, Мариян Ламбов също преживява своята лична драма и всеки ден се събужда с мисълта, че е погубил живота на едно младо и красиво момиче.

Мариян е обикновен човек. Цял живот си е изкарвал хляба с честен труд, в момента помага в издръжката на двете си деца, които са в тийнейджърска възраст. От 22 години е професионален шофьор. До момента на инцидента е имал само две дребни пътни нарушения.
25 април 2015 година за него започва като напълно нормален работен ден. Сутринта извършва нужната профилактика на камиона си и тръгва на първия курс.

„Качих се на бул.“Тодор Александров“ и поех към „Трапезица”. Карах в най-дясната лента, движението беше натоварено, заради което буквално пълзях може би с 10-15 км/ч. Наближих пешеходната пътека, спрях, огледах се, не видях да има човек. Потеглих и само след няколко секунди чух викове. На огледалото видях, че нещо се случва. Веднага спрях, слязох и видях жена да лежи на платното“, разказа с треперещ глас Мариян за фаталния ден.

Оттам нататък разказът му е малко объркан. Самият Мариян не помни точно какво се е случило в следващите няколко минути. Опитал да се обади на 112, но не знае дори дали е говорил с тях. Изпаднал в шок от случилото се.

„В такова положение беше, че каквото и да бях направил нямаше как да й помогна. Можеше повече да й навредя. Затова не спирах да се моля лекарите да дойдат възможно най-бързо и тя да е добре. Разбрах, че състоянието й не е добро, като се доближих до нея“, допълни Мариян.

Следващите дни и месеци за него са като на филм. Той не е на себе си заради нелепия пътен инцидент, който беляза завинаги живота му. Намира сили, за да отиде до гроба на Ина и да се покае за случилото се. „Поисках й прошка. Исках само да й кажа, че не съм го направил нарочно. Не я видях. Просто не знам как се случи!“, все още недоумява Мариян.

Утре той ще се срещне очи в очи с близките на Ина Симеонова. Надява се те да имат сили да му простят. „Съчувствам им, знам какво е да загубиш толкова близък човек. Искрено се извинявам, че им причиних тази трагедия“, каза бургазлията.

Той не търси оправдания за случилото се. Не иска да вини никого. Не повдига темата дали това е правилното място на пешеходната пътека, която след инцидента бързо бе заличена. Надява се просто на справедлива присъда и прошка от близките на Ина.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук