Щаба: Затваряме моловете и заведенията?

0
122

Кунчев: България влиза във пик, ще трябва да затворим заведенията и моловете. Коронавируса се завръща отново !

По отношение на коронавируса има една главна лаборатория, другите малко над 30 лаборатории в страната взимат качествени проби.

СВЪРЗАНИ ПУБЛИКАЦИИ
Извънредно: Расте броя на заразените, пламнаха 4 нови огнища на Covid-19, предприемат се
Официално! От 1 август КАТ ще глобяват с 400 лева за слушане на чалга в колата.
Това заяви в сутрешния блок на БНТ зам.-председателят на Щаба за борба с коронавирус и директор на Центъра по заразни и паразитни болести проф.Тодор Кантарджиев.

„Повечето проби не откриват повече заразени. Важното е да се взимат проби от правилните места – именно клъстерите. Притесняват ни огнищата в Сливен, Смолян и Шуменско“, разкри още той.

„Хората с леки симптоми заразяват по-малко хора“, разкри проф. Кантарджиев.

„Контактните лица от „първи ред“ са хората, общували с болен повече от 30 минути без предпазни средства – маски“, коментира директорът на Центъра по заразни и паразитни болести.

„Много е вероятно да се удължи извънредната епидемиологична обстановка. Нищо трагично и травмиращо за психиката няма. Нови мерки няма да има“, разкри проф. Тодор Кантарджиев.

„Мерките не са кой знае какви. Изключително важно е да носим маски в магазина и в градския транспорт. Когато ходим в заведения, нека да е на открито и без голяма компания. Не се хвърляйте в прегръдки с хора, които не сте виждали от 100 дни и най-вече с деца“, призова експертът.

„Малко беше надценено съзнанието на хората. Народът се събираше на големи компании, 10-15 души, и то на закрито. Трите „д“ са важни – дисциплина, дезинфекция, дистанция“, допълни зам.-председателят на Щаба за борба с коронавирус.

„Грозно е когато медицина се замесва с политика“, каза още зам.-председателят на Щаба за борба с коронавирус

Проф. Тодор Кантаджиев се похвали, че повече от 3 седмици няма случаи на морбили у нас, което е изключително добра новина.

istinskitenovini.bg

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук