Ще има търкания, но Патриотите са най-добрият партньор, с който ГЕРБ могат да работят в това правителство, каза Дянков

0
1360

Категорично правителството ще е по-стабилно, отколкото хората очакват. Това заяви бившият финансов министър в първия кабинет на премиер Бойко Борисов Симеон Дянков в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Животът на кабинета е още прекалено кратък, за да кажем ще има ли големи разминавания, но важно е какво ще е желанието на Патриотите да са на власт“, уточни още той.

„И да се строи, и да не се строи държавата ни винаги губи. Едно от слабите места в този кабинет е ще го има ли АЕЦ „Белене“. Но всички големи енергиини проекти у нас са само една голяма корупционна схема“, отсече той, призовавайки управниците да внимават с тези проекти.

„Отношенията ни с Русия не трябва да зависят само в енергийните проекти. Даже изобщо не трябва да се засяга“, каза той, попитан за разговора между премиера Бойко Борисов и руския президент Владимир Путин, който се състоя преди дни.

Бившият финансов министър говори и за заплатите у нас – могат ли и кога ще се повишат те: „Без да върви напред икономиката трудно може да отделим повече пари за възнаграждение, пенсия или дори саниране. Опасно е, че всяко коалиционно правителство обещава повече в началото, а после леко намалява цифрите“.

„След години ще са ни нужни много повече умни хора. Това може да се постигне с добро образование и възнаграждение. Но къде да дадем повече пари? Моят избори е да ги дадем в образованието“, поясни Дянков.

Министърът в първия кабинет на Борисов обяви, че в този кабинет ще има по-малко шум и съответно и реформите ще са по-малко: „Те ще са по-малки сега, но ще са големи напред във времето“.

„Не съм фен на „румънския модел“. Ето аз бях обвинен, че съм ощетил държавата с около милион, засега няма развитие, но сигурно се прави анализ. Не се притеснявам от това обвинение, но да видим“, каза той по повод очаква ли сериозни промени в борбата с корупцията.

По повод темата „приватизация“, която нашумя в последните дни, Дянков заяви, че според него това е „рекламен ход“, който е част от коалиционното споразумение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук