Ще остане ли 9-годишният Станимир при мама – решават социалните служби

0
1224

С хепиенд в сряда около 21 часа приключи тридневното издирване на 9-годишния Станимир Мичков от пловдивското село Богдан (община Карлово), съобщи кметът Христо Иванов. Момчето е открито в землището на селото живо, здраво, но много гладно и обезводнено, след като 3 денонощия се крило в храсталаците в горичката над Богдан.

На детето му писнало от постоянния тормоз, на който бил подлаган от майка си Павлина Мичкова, и решило да избяга, след като в понеделник по обяд тя му зашлевила шамар за това, че си бил загубил гегата, докато пасели заедно козите.

Станимир е бил забелязан съвсем случайно от мъж от Богдан малко преди да се стъмни в сряда вечер, след като близо 60 полицаи от Карлово, Пловдив и Хисаря, служители на Горското стопанство и местни доброволци три дни претърсваха горите и поляните около местността Чирисана, където за последно било видяно от майка си в понеделник по обяд. Местен бизнесмен дори предоставил мотоделтапланер за издирването в подножието на Средна гора.

Със случая на 9-годишния Станимир Мичков вече са се ангажирали Агенцията за закрила на детето, социалната служба в Община Карлово и всички компетентни институции, които тепърва ще търсят най-доброто решение за момчето, за да се предотварят подобни бягства от дома за в бъдеще. Има вероятност непълнолетното козарче да бъде дадено за отглеждане в приемно семейство, тъй като майка му Павлина е освидетелствана и не може да се грижи добре за него.

Станимир e приет в болница, за да му бъдат направени пълни медицински изследвания./ТРУД

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук