Ще се окаже ли мит религиозното добросъседство между различните етноси и религии в Родопа планина?

0
1596

От Родопите ли ще започне резила

Ще се окаже ли мит религиозното добросъседство между различните етноси и религии в Родопа планина?

Доста напрежение се понатрупа в света заради бежанската криза, но за сега тук при нас в родопите няма проблем, породен от бежанци.
14600860_10210957010271713_5735237919329870779_n
Националистическата карта започна да се разиграва все по-безотговорно от най-различни тъпанари, наричащи се бе си патриоти. Дори властта се увлече, политически партии се увлякоха в модерното фашизоидно говорене, бяха инициирани законодателни промени от уж загрижените за гражданите крадци. Не мога да нарека по друг начин тези които до вчера ни крадоха само парите, а от днес са решили да ни откраднат и мирното съжителство. И така се стигна до закона за забрана на бурките. Както и да е, жените с бурки не са чак толкова много в българия и едва ли биха създали някакъв проблем на държавата, а горчилката сред мюсюлманското население от факта на посегателството към вярата си е друга работа.

Лошото обаче, тепърва предстои. Окрилени от „държавното безумие“ вече се намериха „патриоти“, които да решат че е дошъл момента за саморазправа с тези които не ги понасяме. Намериха се собственици на хотел, които решиха да наложат свои си правила в територията на България чиито данъци плащаме всички и разрешителните и лицензионни режими са валидни за всички граждани. Всеки който реши да се занимава с обществена дейност или да върти бизнес който оказва влияние върху обществото трябва да се съобразява с общия ред нали така. А общия ред се гради върху консенсуса на всички граждани на България.

Защо се стигна до тук, че разни бизнесмени са решили че в тяхното обществено заведение могат да влизат само „русокоси арийци“ това нали не е частен клуб, а хотел, който е лицензиран на базата на общоприети правила валидни за цялото общество.

Кой реши да дърпа дявола за опашката и да създава напрежение в мирните Родопи? Къде са органите които трябва да реагират на тази простотия? Точно от родопите ли трябва да започне този резил за българската държава?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук