Юлий Москов: Край Своге е направен път убиец, преди това някой идиот го е проектирал

0
1322

По света, ако има опасност от акули, хората строят прегради за милиони, а в България слагаме табела „Къпането забранено“.

Същото е и с този завой, с пътя край Своге. Това каза в сутрешния блок на Bulgaria on air журналистът Юлий Москов.

Познавам добре това място, там е направен път убиец, преди това някой идиот го е проектирал. Там няма даже едно каналче за отводняване. Каква е тази държава, която не може да задължи подчинената си фирма, на която плаща пари, да си свърши работата. Това не е никаква държава. В България държавата избяга от всичко. Не се занимава с обучение на шофьорите, не се занимава с изпитите на шофьорите, не се занимава с още един милион неща. Както виждате, не се занимава и с инвеститорския контрол – всички тези дейности са дадени на частни фирми. А всички тези дейности трябва да се извършват само и единствено от държавата, подчерта Москов, пише novini.bg.

Бившият председател на транспортната комисия в Народното събрание Гроздан Караджов заяви, че основният виновник, за да се случи тежката катастрофа край Своге, са политиците. Проблемът с тежките катастрофи е проблем повече от две десетилетия. Броят на загиналите не спада – всяка година губим повече от 7000 души просто ей така. Ако се полагат необходимите усилия за подобряване на безопасността на движението, поне половината от тези хора могат да бъдат спасени, посочи Караджов.

По думите му друга причина за големия брой жертви и тежко ранени при катастрофата край Своге е липсата на колани. Единственият по-леко ранен е шофьорът на автобуса, който е бил с колан. Слагането на колани в автобусите трябва да стане задължително, включително и в автобусите на градския транспорт, каза оше Гроздан Караджов.

Източник: Petel.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук