Ядем ориз от пластмаса

0
1657

Съвсем наскоро известна компания за сладкиши изтегли от пазара милиони десерти, само защото един германец намерил малко парче пластмаса в един бонбон. Знаете ли обаче че у нас може да намерите ориз направен изцяло от пластмаса?!

В Китай произвеждат ориз от пластмаса вече от четири години и все още не са взети никакви мерки за изтеглянето му от пазара. Медии в Сингапур преди време съобщиха, че фалшивият ориз е направен от микс – картофи, сладки картофи и отровни парченца пластмаса.

Ментето е оформено точно като истинските бели зърна, но при готвене остава твърд и може да предизвика опасни здравословни проблеми. Оказва се, че една от най-популярните марки ориз в Китай, също е замесена в аферата с вредния хранителен продукт. Оказва се, че те смесвали прочутия сорт с пластмасовия и го разпространяват в цялата страна и извън нея.

Консумацията на такъв ориз е все едно се храниш с найлонова торбичка, предупреждават специалисти по хранене и медици, които твърдят, че при ежедневен прием на фалшивия ориз, може да се стигне дори до фатални последици.

Оказва се, че опасната „храна“ се разпространява и извън азиатската държава. Намерени са опаковки в Индия, Индонезия, Виетнам и Сингапур, дори в САЩ и на места в Европа. Според запознати много китайци купуват от този ориз, защото излиза по-евтин и с него снабдяват китайските ресторанти, където го пробутват на клиентите.

Източник: retro.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук