ЯКА СХЕМА! 60 милиона лева липсват от сметката на „Терем”! Питайте Ненчев къде са, зове сегашният министър Янев

0
368

Дружеството „Терем”, което бившият министър Ненчев е заварил със сума от порядъка на 60 милиона в сметките, в момента няма нищо нито в сметките, нито в договори. Не знам къде са тези пари не можем да ги намерим. Питайте Ненчев къде са. Това заяви пред Би Ти Ви министърът на отбраната и вицепремиер Стефан Янев.

На министър Ненчев му пожелавам успех да ми търси партийната книжка в БСП. Не съм бил член на тази партия, допълни Янев.

 Границата с  Турция винаги може да бъде затворена изцяло, но това никой не го иска. Това може да се случи при извънредни ситуации, за каквито ние нямаме индикации, коментира вицепремиерът.

Всичкото това говорене, че има политическа или друг вид чистка, е неоснователно, защото служителите в Министерство на отбраната трябва да покриват определени критерии, към тях има строги изисквания.  Така че, няма човек, който да не е уволнен заради извършени нарушения, категоричен е Янев.

Ние в момента нямаме поток за осигуряване на постоянно снабдяване с униформи в армията. Имаме голям проблем в интендантско обслужване, коментира министър Янев.

В миналото са подменяни технически спецификации например по отношение на характеристиките на новия боен самолет и машини в армията, разкри още вицепремиерът. Продължават да текат проверки на контролните органи, установихме много нарушения, допълни министърът.

Той обаче не пожела да коментира дали след края на служебния кабинет ще продължи да участва във властта като част от новия кабинет, който ще поеме държавата.

Ако Румен Радев ме покани да бъда негов съветник, вероятно ще приема, призна министърът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук