Японците се подготвят за ядрен удар от Северна Корея

0
1363

Японците получават инструкции как да действат при ядрена атака от страна на Северна Корея. Съветите се съдържат на страницата в интернет на службата за гражданска защита. За първи път, откакто режимът на диктатора Ким Чен Ун започна да извършва ядрени тестове, японците биват предупреждавани за действия при ядрена война. Разпространяваното ръководство за действие при опасност е „Да се защитим срещу въоръжени нападения и тероризъм“.

В него са описани спешните мерки, които трябва да бъдат предприети при евентуално изстрелване на севернокорейски ракети срещу Япония. Ръководството наподобява зловещите ръководства за защита и оцеляване, издадени във Великобритания и Северна Ирландия в началото на 1980-те години след инвазията на Съветския съюз в Афганистан, констатира в. „Сън“.

Подобни текстове дават съвети какво да правят хората в случай на атака, за да избегнат опасността да бъдат изпепелени или облъчени при ядрен взрив.

Сред основните съвети към хората е е да потърсят убежище в затворени помещения зад дебели стени, за да се избегне както наранявания, така и облъчване след ядрен взрив. Като идеално място за това са посочени подземните молове. В райони на Токио вече започват да бъдат разполагани системи за противоракетна отбрана, тъй като се смята, че столицата ще бъде сред основните мишени на потенциална севернокорейска атака.

В японското минестерство на отбраната обмислят и възможността за противодействие на такава атака с мощни лазери. Но военнолюбивата реторика на Пхенян плаши неговите противници, че ще бъдат засипани с ракети при атака, така че дори и при предотвратяване на попаденията на някои от оръжията, все пак ще има и такива, които ще пробият защитата и ще извършат реални попадения.

Япония е единствената страна в света, която е изпитвала реално нападение с ядрено оръжие , след като САЩ атакуваха с атомни бомби Хирошима и Нагасаки в последните дни на Втората световна война. Американските бомби изпепелиха 250 000 японци., а много повече починаха след това от рак, предизвикан от радиоактивното облъчване.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук