11 години от създаването на ГЕРБ

0
1264

Ръководството на ГЕРБ поздрави структурите, депутатите и членовете по случай 11 години от създаването на партията в обръщение, разпространено от пресцентъра на политическата сила. В него председателят Бойко Борисов и тримата му заместници – Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, пожелават на съпартийците си търпение, разум, вяра, а в личен план – здраве и спокойствие.

„Помнете, че критериите към нас са по-високи. И обществото, и медиите, и чуждестранните ни партньори очакват да бъдем еталон за морал и професионализъм. Това е високата летва, която сами си поставихме и ще поддържаме и занапред. Така че, не се отпускайте и се пазете от всичко порочно, защото грешките няма да се толерират“, пише в текста.

Борисов, Цветанов, Фандъкова и Николов съветват структурите да бъдат отворени към младите, образованите и трудолюбивите, и уверяват, че усилията на всеки се виждат и оценяват. Ръководството на ГЕРБ припомня, че още със създаването на формацията на 3 декември преди 11 години целта е била да се сложи край на „безпринципното управление на България“. Към онзи ден коалицията, посочват в обръщението си ръководителите на политическата сила, която макар и фактически да присъедини България към ЕС, реално отдалечаваше страната ни от стандартите и ценностите на Европа.

„Затова от ГЕРБ поехме отговорността да обединим гражданите в стремежа ни за европейското развитие на България. Тогава взехме решение, което се оказа изключително правилно и ни помага и до днес – да се явяваме самостоятелно на всички избори и винаги да се стремим да управляваме сами. А ако гласовете на гражданите са такива, че се налага да участваме в коалиционно управление, да го правим единствено с партии в център-дясно и след подробно разписано коалиционно споразумение“, декларират лидерите на партията.

В обръщението се напомня също, че именно заради принципността, откритостта и отговорността, ГЕРБ печели почти всички избори през последните 11 години, като за това време са допуснали само една сериозна загуба, която обаче ги е отрезвила.

Борисов, Цветанов, Фандъкова и Николов отчитат също, че от учредяването на партията досега БВП се е удвоил и основната заслуга е на ГЕРБ, защото двете тройни коалиции, доминирани от БСП, са оставили кризи, растящи дефицити, задълбочаващи се дългове, изхарчен резерв, спрени еврофондове, намалени кредитни рейтинги, икономически спад и международна изолация.

Сред заслугите на политическата сила, според ръководството ѝ, са построените и рехабилитирани пътища, магистрали, подкрепата за бизнеса. „Не се поддадохме нито за момент на изкушението да увеличим данъците, намалихме в пъти контрабандата и организираната престъпност, увеличихме многократно инвестициите в здравеопазването и образованието, утвърдихме устойчив ръст на пенсиите и минималната работна заплата“, се обобщава в поздравлението.

Близо 11 години след присъединяването ни към Европейския съюз в България има сили, които искат отново да ни тласнат в други посоки и по други пътища, предупреждават лидерите на формацията. И уверяват, че въпреки всички конспирации и саботажи на опонентите, правителството ще запази стабилността в държавата – не заради председателството на ЕС, а заради българите.

/бнт

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.