Мащабно издирване на избягалия затворник в села около Ловеч

0
4659

С мащабна акция полиция, жандармерия и барети издирват избягалия преди дни затворник в села около Ловеч. Операцията започва след сигнал за открити вещи, за които се предполага, че са на беглеца, съобщава БНР.

В издирването на Борис Иванов са включени и полицаи от София, вчерашното търсене с хеликоптер бе безрезултатно, но разследващите са попаднали на горещи следи. Екипите издирват в района около ловешките села Александрово и Дренов. Акции ще продължат и в други части на страната и областта.

Претърсена е слънчогледова нива, а от снощи над 200 служители на полицията и жандармерията издирват Иванов, след получен сигнал, че е забелязан.

Всяко бягство е отклонение, всяко отклонение е бягство. Така главният прокурор Сотир Цацаров коментира настояване от страна на Министерство на правосъдието, че затворникът Борис Иванов не е избягал, а се е отклонил.

Припомняме, затворникът и до този момент се издирва без резултат.

Припомняме, в четвъртък сутринта Борис Иванов е избягал от мястото, където работи в покрайнините на Ловеч. В Министерство на правосъдието изрично отбелязаха, че Борис Иванов не е избягал, а се е отклонил, тъй като работи на място, което не е охраняемо.

Борис Ангелов Иванов е осъден за кражби и блудства. Затворникът е с присъда 13 години лишаване от свобода от 2011 г., като до този момент е излежал 7 години.

Припомняме, Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха от Централния софийски затвор на 3 април 2018 година. Двамата излязоха от затвора през централния вход, след като стреляха с пистолет по охраната. По-късно, на 6 юни Пелов бе застрелян в Ботевград от Марио Панчев, който по-късно също почина от раните си.

МВР предприе действия по издирването на двамата бегълци, но без успех. Граждани подаваха стотици сигнали за това, че са забелязали затворниците на различни места в София, но те не бяха установени от властите.

На 17 май до президента и омбудсмана беше изпратено писмо от затворника. В осем страници Пелов описал мотивите си да избяга от затвора. Твърдял, че е осъден несправедливо, получил е тежко наказание, което е равносилно на смъртна присъда и това предизвикало бягството.

На 13 юни вътрешният министър Валентин Радев обясни преди заседание на комисията по ред и сигурност в парламента, че директорът на областното управление на МВР София-град Георги Григоров и неговият заместник не са се справили със задълженията и отговорността си. Това е причината да бъдат освободени от длъжност.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук