сряда, април 24, 2024
Google search engine
дом Разследване ившият шеф на митниците в  „Гюешево“ и „Олтоманци“, Георги Владимиров получава окончателна присъда...

ившият шеф на митниците в  „Гюешево“ и „Олтоманци“, Георги Владимиров получава окончателна присъда от 4 години 

0
2236

Бившият шеф на митниците в  „Гюешево“ и „Олтоманци„, Георги Владимиров, известен в Кюстендил с прякора Фози, получава окончателна присъда от 4 години затвор с решение състав на Върховния касационен съд, съобщава БНР.

Според негови бивши колеги, осъденият вече е в централния софийски затвор. Владимиров е признат за виновен, че от август 2011 г. до юни 2012 г. е участвал в организирана престъпна група за конатрабандни цигари, ръководена от застреляния Борислав Манджуков.

Според прокуратурата, Владимиров е улеснявал нееднократно групата, като е осигурявал безпрепятствено вкарване на големи количества цигари без бандерол през ГКПП „Кулата“. Според експертизите общото количество контрабандни цигари възлиза на близо 1 млн. кутии от различни марки на обща стойност близо 7 млн. лв.

Тогава, освен 7-годишна ефективна присъда, съдът лишава Владимиров от правото да заема държавна служба за 4 години, след излизане от затвора.

Той е оправдан по обвинението за участие в организирана престъпна група, но е виновен за контрабанда на цигари без бандерол през ГКПП „Кулата“.

Георги Владимиров коментира, че е уволняван 4 пъти от системата на митниците и 4 пъти е връщан на работа. Преди няколко месеца е станал шеф на митницата „Олтоманци“.

На 28 юни 2012 година, седем души са задържани в хода на операция „Цигараджии“, при операцията от служители на ГДБОП на територията на София и Варна. Групата се е занимавала с контрабанда и разпространение на цигари без бандерол на територията на страната.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук