250 изгоряха за алкохол и дрога на пътя , отпуснали душата около Рождество

0
112

Близо 250 шофьори бяха изловени да летят по пътищата пияни и дрогирани. Бройката на джигитите е внушителна още повече, че те са засечени и санкционирани в периода на Коледните почивни дни – от 23 декември до вчера, отчетоха от КАТ пред „Телеграф“.

По традиция, когато се съберат повече почивни дни, българите тръгват на път, а пътните полицаи предупреждават, че ще има засилени проверки. Този път също не беше направено изключение.

Най-голям е броят на водачите, които въпреки че са се черпили за Рождество мощно, са предпочели да седнат зад волана. Броят на санкционираните е 200. Останалите 50-60 глобени и с отнети книжки са отнесли наказанията заради дрога, обясниха от Пътна полиция.

Най-много хванати нарушители са в Бургас, Варна, Пловдив, Враца и София. Въпреки че много хора се изнесоха от столицата, останали предимно младежи, които употребявали опиати, обясниха катаджии.

С най-висок резултат по изловени джигити е област Пловдив, където бройката надвишава 40-50 джигити. „Интересното в София е, че тук младежите са засичани да управляват МПС след употреба на канабис и неговите разновидности“, обясниха униформени. По думите им имало такива, които твърдели, че са се жабуркали с вода за уста, затова и уредите не отчитали правилно. Половината от хванатите около стотина нарушители отказали да си правят кръвни изследвания, другите обаче веднага отишли да дадат кръв.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук