9 министри на парламентарен контрол! Депутатите гласуват на първо четене промените в Закона за училищното образование

0
88

9 министри ще участват на редовния парламентарен контрол. Първи ще отговаря вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов на 6 въпроса, един от които е за нормативни пропуски, затрудняващи постигане на нормите за качество на атмосферния въздух.

Вътрешният министър Бойко Рашков ще отговаря на три въпроса, а министърът на отбраната Стефан Янев на 4 въпроса, сред които за ролята на Министерство на отбраната по опазване на държавната граница и поддържане на защитната инфраструктура, съвместното използване военни бази на територията на България.

Здравният министър проф. Асена Сербезова ще отговаря на 5 въпроса, сред които за осигуряване на ваксината „NOVAVAX“. На депутатски питания ще отговарят още министрите Надежда Йорданова – на правосъдието, Николай Денков – на образованието, Христо Проданов – на туризма, Александър Николов – на енергетиката и Радостин Василев – на спорта.

Днес народните представители ще подложат на първо гласуване промени в Закона за предучилищното и училищното образование, внесени от Министерския съвет.

Гласуването е точка втора в програмата на Народното събрание, тъй като първа точка е изслушване на премиера Кирил Петков.
След гласуването на промените в Закона за предучилищното и училищното образование, ще се проведе парламентарен контрол. /БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук