Топ

Шокиращо ВИДЕО! Буйна ромка налага друго дете в училище, възпитателят ги разтървава с юмруци – кой е виновният?!

Арестуваха възпитателя, който би деца в ловешко училище. БЛИЦ припомня, че видеоклип от скандалната случка се появи в социалните мрежи.

Кадрите са смущаващи. На тях се вижда как две момичета се бият в клас, а възпитателят уж се намесва да ги спре, но всъщност удря с юмруци едно от децата. Включва се и втори преподавател. Всичко това става в основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в ловешкия квартал Гозница. Клипът е от 8 март, но едва вчера видя бял свят. Върви проверка дали ръководството на училището съзнателно е потулило случая.

Едно от битите момичета е със специални образователни потребности. Вчера в училището влязоха представители на Детска педагогическа стая и Регионалното управление на образованието в Ловеч.

„Барбара се прибра следобед в петък и обясни, че е бита от господина. Аз не повярвах защото обикновено е виновна тя. Все казват, че е луда, биела се е с децата. Не е луда, но е с малко нерви, като всяко едно дете. Изисква да й се обръща малко повече внимание. Много пъти са ми казвали, че е агресивна, а аз не вярвам, че тя е такава”, коментира майката на Барбара – Севда Димитрова.

Конфликтът започва заради момче. Инцидентът е станал по време на занималня, не е имало учители в стаята. Били са само три деца. „Започнаха да се карат с мен. Аз исках да забравим това и да изляза. Едното момче не ми позволи. Хвана ме и започна да ме удря. Започнах и аз да го удрям. Дойде и момичето, после и възпитателят”, казва Барбара.

По думите й момичетата е щяло да се оправят и сами, но се е намесил възпитателят. „Когато те се закачат и аз скачам да се бия. Той ни удряше по главата. Другото момиче излезе от стаята, а той продължи да ме бие докато не припаднах”, казва още Барбара, по думите на която той всъщност често й посягал и я удрял по главата.

Откакто са я ударили се оплаква от болки в главата.

„Разговарях с родителите на децата. Това, което е станало е сбиване за около 3-4 мин, децата са разтървани. Това получих като информация. Аз не съм присъствала. Разбрах вчера от клипа, който ми донесе потърпевшото дете. Не съм снимала клипа аз, за да го крия. Веднага се извикаха родителите”, заяви Валя Тодорова – директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ловеч.

По думите й на 8ми март, когато е станал инцидентът, никой не е докладвал на директора „Инцидентите с Барбара са чести и сметнах, че това е поредната дразга. Служителят ще си понесе пълната отговорност за деянието, аз ще взема мерки“, коментира още Тодорова.

Родителите на другото момиче, което е било бито от Барбара, подкрепя действията на възпитателя-побойник: „Той е защитил моето дете и аз заставам зад него. Не е редно да бие дете в главата, но тази Барбара не е пускала косата на момиченцето ми. Хванала го е като питбул“, сподели майката на другото бито момиче./blitz.bg/

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top