Медведев Разстреля Борисов: ЗАБРАВЕТЕ ЕВРОТО! Приравнете Лева

0
1784

„Газпром“ няма да участва в българския проект за газов хъб „Балкан“. Това заяви  днес шефът на руската компания Алексей Милер, който е част от делегацията на премиера Дмитрий Медведев у нас.
И така „Газпром“ сложиха точка на спекулациите на Бойко Борисов, който от години бълнува и мечтае за някакъв газов хъб край Бургас, който щял да пълни със синьо гориво. И дори Путин с категоричния си отказ да обсъжда подобен проект, не бе в състояние да спре бръщолевенията на Баце.

И на вчерашната съвместна пресконференция с руския премиер Медведев, Борисов не спря да говори за любимия си хъб „Балкан“, като нескопосано опита да направи внушение, че Русия ще участва в проекта. За сметка на това, Борисов не спомена нито веднъж „Турски поток“ – проектът, към който всъщност руснаците имат интерес и заради който всъщност бяха дошли. Точно по тази причина Медведев бе включил в делегацията си едри риби като шефа на „Газпром“ Алексей Милер и шефа на „Росатом“ Алексей Лихачов.

Борисов не е нито толкова глупав, нито толкова луд. Но е простак и елементар! Дава си ясна сметка, че Русия не иска да участва в газовия хъб „Балкан“. Не е и глух: Чу думите на президента Владимир Путин миналия май в Москва, който лично му съобщи трагичната новина: „Русия няма никакъв интерес към газови хъбове“! Думи, които накараха Борисов скоропостижно да се прибере в София с ден по- рано и с увесен нос.

Но ето каква е работата: Очевидно е , че Банкянския се опитва да балансира между Русия, Брюксел и Вашингтон.Но бие на очи също, че го прави изключително нескопосано. И най- лошото – в ущърб на българския национален интерес. Заради Борисов, България остана и без „Южен поток“, и без АЕЦ Белене, и без петролопровода Бургас – Александрополис. И пак заради него явно няма да се закачим дори и за разклонението от „Турски поток“. А ако все пак АЕЦ Белене се реализира, той ще е на двойно по-висока цена от първоначалната. Ето защо- ВИЖ ТУК

Господарите на Баце в Брюксел и Вашингтон са категорични – никакви руски проекти на Балканите. Но дори в слугинажа си има майсторлък. Защото докато Борисов с охота изпълнява заповедта на западняците, то гръцкият им васал драпа със зъби и нокти да отклони тръбата на „Турски поток“ към своята територия.

Алексис Ципрас категорично обеща на руснаците, че ще успее да издейства желаните от тях гаранции от ЕС. И ако Москва му даде шанс, ще реализира проекта. На фона на чевръстия Ципрас обаче нашенският палячо стои безпомощен, а акъла му стига само за жалка клоунада пред руснаците? Гърците ли не знаят кое е изгодно? Ние от Skandalno.net вече виждаме как догодина Ципрас, също като Ердоган, ще излезе по телевизията да ни се подиграва, как заради грешка на българското правителство, страната му получила шанс да участва в голям енергиен проект.

Американският агент Борисов обаче няма заповед от шефовете си. Затова няма и да си мръдне пръста да привлече „Турски поток“ на българска територия. А напротив – ще го саботира. И това най- ясно пролича на вчерашната пресконференция. Медведев дойде с цялото си енергийно войнство за да чуе категоричният ангажимент на Борисов, че се ангажира с проекта. Но през цялото време слушаше за фантасмагорични газови хъбове. А за капак му се наложи да изтърпи фамилиарниченето на „Ти“ и дебелашката закачка на Борисов за американските изтребители, придружена с байганьовско тупане по ръката.

Та, толкова за общите ни енергийни проекти с Русия. Такива няма да има, докато US-клоунът Борисов е на власт.

Сега да фокусираме внимание ви и да развенчаем още един любим пропаганден мит на правителството на ГЕРБ, и по- точно на министърката на туризма Николина Ангелкова. Част от делегацията на Дмитрий Медведев у нас бе и министърът на икономиката на РФ Максим Орешкин. Той дойде да участва и на българо- руският туристически форум, който се състоя днес.

Орешкин разби на пух и прах лъжите на Ангелкова за непрекъснато увеличаващият се брой на руските туристи у нас

Там господин Орешкин изнесе доста интересни данни за потока от руски туристи към България, за който Ангелкова тръби, че постоянно се увеличавал.

Ето обаче какво съобщи руският министър на икономиката: През последните 3 години руските туристи в България са намалели с 25%, като тенденцията е броят им да намалява още. Причината е, левът ни е вързан към еврото и по тая причина цената на туристическата услуга у нас постоянно се увеличава. За руснаците е много по- изгодно да почиват в Турция, Египет и Тунис, а също и в Сочи и Крим и по още една причина: Същата, заради която и българските туристи предпочитат Турция – ниски цени, чисто море и по-високо качество на туристическата услуга.

На изпроводяк руският премиер Медведев подхвърли, че ще е по-добре за българската икономика, ако приравни лева към китайския юан, вместо към еврото. Skandalno.net

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук