Протестиращите в Кюстендил: Не искаме Мангалия, искаме мирна Европейска държава!

0
10298

Не искаме да живеем в Мангалия, а в България! Човечетата, които се разхождат с нож в джоба, да не вземат помощи! Това казаха пред бТВ протестиращи. Тази сутрин те се събраха отново, за да кажат „Не“ на насилието. Продължава да има и засилено полицейско присъствие в Кюстендил.

Протестирам, защото един индивид, който е с множество регистрации, се движеше свободно из града с нож, каза млад мъж. Той поиска справедлива присъда за 19-годишния Алекс Анков, който е сочен за убиец на Валери Дъбов.

Кюстендил ври и кипи! Ето кой е арестуваният за убийството на Валери Дъбов

„Трябва да се направят промени в Наказателния кодекс, защото не е нормално да се движиш със сатъри и други хладни оръжия. Трябва да се знае, че ако те спрат и имаш нож в себе си, си носиш последствията“, подчерта протестиращият.

„Полицаите нямат права. Дори да хванат убийците, ги гледат като млади бременни жени, а не като престъпници, защото знаят, че системата се обръща срещу тях и никой не е зад техния гръб“, добави той.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

„Затова синдикатите в МВР вместо само да организират протести за заплати, да помислят за правата на полицаите, за да могат да си вършат работата, тъй като те работят в страх да не бъдат уволнени, ако си изпълняват задълженията“, коментира младият мъж.

„Тези без средно образование да не получават никакви помощи, защото не може да се издържат такива хора. Трябва да има правила, които да се спазват от всички. Не може човек с 10 досъдебни производства да се разхожда свободен“, каза друг от протестиращите.

Дами, които са се събрали в центъра на Кюстендил, споделиха пред камерата на бТВ, че не се чувстват спокойни и поискаха справедливи присъди за престъпниците от ромските кланове.

Източник: frognews.bg

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук