СВЕТЪТ СПРЯ! Титаник е все още на повърхността на Атлантическия океан! Изпрати сигнал на военните!

0
2427

Смята се, че „Титаник“ е първият кораб в историята, който е изпратил международен сигнал за бедствие „SOS“ чрез радиотелеграфната връзка. Въпреки това, не всеки знае една мистериозна легенда, свързана с печално известния британски трансатлантически параход.

Според някои независими изследователи, сблъскалият се в нощта на 14 срещу 15 април 1912 г. с айсберг лайнер в северната част на Атлантическия океан, продължава да изпраща сигнал за помощ на всеки шест години.

Експертите в областта на мистичното и свръхестествените явления са убедени, че известната трагедия, която отне живота на около 1500 души, не е завършила по нормален начин и нейното ехо периодично се повтаря, засядайки в своеобразна времева верига.

Неслучайно те казват, че силните негативни емоции на човек оставят следа върху тъканта на реалността и когато се случи нещо наистина катастрофално, ехото на миналото не може да бъде избегнато.

Така, според тях, се появяват различни призраци и подобни извличания от миналото. Тази загадка обаче е подкрепена от редица данни. На 15 април 1972 г. Лойд Детмър, който работел като радист на американския боен кораб Теодор Рузвелт, неочаквано получава сигнала SOS. Слушайки шума в слушалките, мъжът чува неразбираем глас, който молел за помощ за пътниците и екипажа на потъващия „Титаник“, пише Факти.бг.

Съобщавайки за това, Лойд получава заповед да не реагира на сигнала. „Титаник“, казват те, отдавна е потънал – това е история, което означава, че или говорим за някаква глупава шега, или Детмър просто не е чул добре. На американеца, обаче, всичко това изглеждало подозрително и той започнал собствено разследване от любопитство. Обръщайки се към военните архиви, той с изненада научава, че колегите му в миналото също са получили подобни радиограми: през 1918, 1924, 1930, 1936, 1942, 1948 и т.н., т.е. строго в интервал от шест години./bradva.bg/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук