Снимки/източник: Информационна агенция "Дейли прес"

Работи се по всички версии за убийството на 30- годишното жена в Русе – включително и такива, свързани с прфесионалната й реализация и с личния й живот.

Това зяви на извнреден брифинг окръжният прокурор на Русе Георгиев, цитиран от БТА.

Сигналът за откритото тяло на В.М., която е административет ръководител на телевизия TVN и водеща на предаване, е подаден в 14, 18 часа вчера от гражданин.

Заместник- директорът на полицията в Русе Илиян Енчев обясни, че трупът е намерен в обрасла с растителност зона. На няколко метра от него са открити вещите на жертвата.

Георги Георгиев каза, че са извършени огледи и претърсвания, иззет е нейният автомобил, разпитват се свидетели. Колата не била в близост до мястото, където е открито тялото, но било установено, че е оставена там от жената. Назначени са различни по вид експертизи, включително и технически- на моблини устройства. Установен е маршрутът на жертвата. При откриването на тялото са липсвали мобилния телефон, ключовете за автомолиба, очилата й, както и част от дрехите. Полагат се всички усилия, за да се установят къде се намират тези вещи.

В разследването участват и служители от криминалния отдел към ГД “Национална полици”. Окръжният прокурор на Русе обясни, че Националният институт по криминалистика и криминология вече изследва веществените доказателства, открити на мястото, като в кратки срокове се очакват заключения от тях за да има по- голяма конкретност и разследващите да са по- ефективни в работата си.

Смъртта била причинена от удари в главата и задушаване.

“По случая се работи денонощно. Имаме експетен потенциал. Надявам се скоро да имаме повече информация за самоличността на извършителя”, обясни Георгиев.

Началникът на отдел “Противодействие на криминалната престъпност” в Русе гл. Инспектор Николай Кожухаров поясни, че има вероятност версията, свързана с професионалната кариера на жената да отпадне на по- късен етап от разследването.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.