Снимки/източник: Информационна агенция "Дейли прес"

Работи се по всички версии за убийството на 30- годишното жена в Русе – включително и такива, свързани с прфесионалната й реализация и с личния й живот.

Това зяви на извнреден брифинг окръжният прокурор на Русе Георгиев, цитиран от БТА.

Сигналът за откритото тяло на В.М., която е административет ръководител на телевизия TVN и водеща на предаване, е подаден в 14, 18 часа вчера от гражданин.

Заместник- директорът на полицията в Русе Илиян Енчев обясни, че трупът е намерен в обрасла с растителност зона. На няколко метра от него са открити вещите на жертвата.

Георги Георгиев каза, че са извършени огледи и претърсвания, иззет е нейният автомобил, разпитват се свидетели. Колата не била в близост до мястото, където е открито тялото, но било установено, че е оставена там от жената. Назначени са различни по вид експертизи, включително и технически- на моблини устройства. Установен е маршрутът на жертвата. При откриването на тялото са липсвали мобилния телефон, ключовете за автомолиба, очилата й, както и част от дрехите. Полагат се всички усилия, за да се установят къде се намират тези вещи.

В разследването участват и служители от криминалния отдел към ГД “Национална полици”. Окръжният прокурор на Русе обясни, че Националният институт по криминалистика и криминология вече изследва веществените доказателства, открити на мястото, като в кратки срокове се очакват заключения от тях за да има по- голяма конкретност и разследващите да са по- ефективни в работата си.

Смъртта била причинена от удари в главата и задушаване.

“По случая се работи денонощно. Имаме експетен потенциал. Надявам се скоро да имаме повече информация за самоличността на извършителя”, обясни Георгиев.

Началникът на отдел “Противодействие на криминалната престъпност” в Русе гл. Инспектор Николай Кожухаров поясни, че има вероятност версията, свързана с професионалната кариера на жената да отпадне на по- късен етап от разследването.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук